 |
LAIPNI LŪDZAM UZ "SVEIKS, ŠVEIK!" |
 |
Cienījamie Latvijas iedzīvotāji, kā arī mūsu valsts viesi!
Mēs esam priecīgi uzaicināt jūs uz "Sveiks, Šveik!" krodziņu — lielisko vietu, lai nogaršotu
tradicionālo Čehijas virtuvi Rīgā.
Ņemiet vērā, ka nākamais tūvākais krodziņs, kas ir līdzīgs šīm, atrodas Prāgā. |
 |
NEDAUDZ VĒSTURES |
 |
Mūsu pasaulē ar informācijas pārpalikumu ir ar laiku pārbaudītas un vienmēr dzīvas vērtības,
kas zināmas vislabāk. Čehijas vidē, tās noteikti ietver Prāgu, Antonima Dvoržaka un varbūt Leoša Janačeka
mūziku, kā arī literatūru — Franci Kafku un Jaroslāvu Hašeku, it īpaši viņa Brašu Karavīru Šveiku... |
 |
 |
 |
Grāmatas gars un Šveika personība izsaka ideju, kura ir ārkārtīgi aktuāla mūsdienās:
mierīga pieeja un smaids palīdz atrast rāmumu praktiski visur šajā nemierīgajā pasaulē.
Vienlīdzīgi labi zinams ir fakts, ka Šveiks tiek asociēts ar "labiem ēdieniem, labiem dzērieniem, kuri
ir pamats visam pārējam". |
 |
MŪSU KONTAKTINFORMĀCIJA |
 |
Adrese: Stabu iela 23, Rīga, LV–1011, Latvija
Tālrunis: (+371) 9422630
Tālrunis/fakss: (+371) 7314675
E-mail: info@sveik.lv |
 |
 |
 |
DARBA LAIKS |
 |
Mūsu darba laiks ir sekojošs:
Pirmdiena: no 11.00 līdz 23.00
Otrdiena: no 11.00 līdz 23.00
Trešdiena: no 11.00 līdz 23.00
Ceturtdiena: no 11.00 līdz 23.00
Piektdiena: no 11.00 līdz 23.00
Sestdiena: no 12.00 līdz 23.00
Svētdiena: no 12.00 līdz 21.00
|
 |
|
 |
 |
 |
RESTORĀNA INTERJĒRS |
 |
Mēbeles, sienas, griesti — viss ir apvienots, lai veidotu unikālo gaisotni.
Nepārspējama, oriģināla, izveidota pateicoties vispārīgai stilizācijai ar personību un laika periodu, kad šī
personība bija aksiomātiskā, tā pasvītro, ka būtiskie labas dzīves atribūti pirmkārt ir nosvērtība,
miers un "smaidošā" pieeja. |
 |
Veselā restorāna "izrāde" notiek "vecas labas Austro-Ungārijas" dekorācijās.
Rāmuma gaisotne, labs hūmors un garšīga Čēhijas virtuve — ieskaitot ēdienus, pagatavotus pēc
receptiem no vecmāmiņas kulināras grāmatas — ir šīs "izrādes" spilgtākās sastāvdaļas. |
 |
ČĒHU VIRTUVE |
 |
Čēhu virtuve ir briņišķīgs maisījums no tradīcijām un kultūras, kuri veidojās šīs valsts
teritorijā. Pāgatnē Čēhu virtuvi ietekmēja tās ķeltu un slāvu pirmavoti.
Pateicoties Čēhijas izvietojumam "Eiropas krustceļā" un lojalitātei attiecībā uz tradīcijām, kā arī mākslai,
tehniskam progresam un amatniecībai, Čēhu virtuve izauga uz pietiekoši nopietnu jēdzienu. |
 |
 |
 |
Ja kāds prasa, ko nozīmē Čēhijas virtuve, ir iespējams atbildēt, ka tā ir Centrālās Eiropas virtuve,
kas papildināta ar čēhu elementiem — piemēram, maizes vai augļu klimpas, daži zupu veidi, mērces, vairāki
ēdieni no kartupēlēm, kūkas un ļoti plašs svētku ēdienu sortiments. |
 |
Vispārīgā veidā, Čēhijas virtuve var līdzināties grauzdētas cūkgaļas porcijai ar klimpām un skābiem
kāpostiem sauerkraut, kartupēļu pankūkām, augļu knēdeļiem, ābolu štrūdelēm... Pastāv liels skaits kārumu,
kuri dažreiz tiek aizmirsti, un to atgriešanās var pārvērsties par maziem gastronomiskiem svētkiem. |
 |
Protams, pie čēhu virtuves pieder arī liels skaits dzērienu — pirmkārt alus "Staropramen",
pēc tam pirmšķirīgs vīns.
Visi Čēhijas iedzīvotāji ir lepni arī ar zāļu dzērienu "Becherovka" no Karlovi Vari. |
 |
Mēs esam pārliecināti, ka katrs atradīs kaut ko īpaši garšīgu tieši sev! |
 |
|
 |